vineri, 13 martie 2015

Cum transformam un restaurant bun intr-unul nemaipomenit

Oamenii care-si deschid propriul restaurant poseda de obicei o abundenta de trasaturi si abilitati foarte dorite. Aproape fara exceptie, sunt persoane foarte capabile, in mod natural optimiste, creative, dedicate, foarte motivate, orientate catre actiune si, mai ales, nu se tem de munca grea si ore lungi pentru a-si atinge obiectivele.

Si chiar daca proprietarii de restaurante iasi afiseaza in mod constant aceste caracteristici pozitive, nu este niciun secret faptul ca multe restaurante noi se confrunta cu provocari moderate si chiar severe in incercarea de a-si transforma restaurantele in afaceri de succes. Exista o multime de adevaruri in declaratia conform careia deschiderea unui restaurant este partea usoara. Adevarata provocare este de a face bani din el.

Unul dintre principalele pericole profesionale ale detinerii unui restaurant este obtinerea de profit in punctele caracteristice operatiunilor de zi cu zi. Iar atunci cand esti prins in detaliile functionarii restaurantului in sine, este usor sa pierzi din vedere transformarea sa intr-o afacere profitabila.

De aceea, este important ca micii proprietari sa invete sa se promoveze si sa devena mai mult un CEO decat un bucatar. Pe scurt, pastrati-va ochii pe imaginea de ansamblu si creati un sistem care va asigura functionarea optima a restaurantului fara implicarea dumneavoastra constanta in participarea la fiecare detaliu.

Potentialele beneficii de a deveni genul de proprietar CEO sunt semnificative si vor avea un impact profund nu numai asupra performantei financiare a restaurantului, dar si asupra calitatii stilului de viata, de asemenea.
Ca director executiv si proprietar in acelasi timp, restaurantul tau nu va fi total dependent de tine, asa ca, spre deosebire de restul operatorilor, vei putea avea o viata si in afara afacerii. In plus, vei fi intr-o pozitie mai buna pentru a dezvolta restaurantul prin noi initiative de marketing, infiintarea de linii suplimentare, dezvoltarea de locatii multiple sau chiar conceptul de franciza.

Multi oameni care deschid un restaurant nu inteleg pe deplin rolul pe care ei ar trebui sa-l joace ca proprietari. Ei sunt convinsi ca gestionarea sau concentrarea pe functiile operationale in restaurantul lor depinde de propria contributie pentru a crea o intreprindere agro-alimentara profitabila.

Una dintre problemele de a fi un proprietar de restaurant si a sti cum sa executati toate actiunile este faptul ca proprietarul isi petrece tot timpul in  functionarea restaurantului, de multe ori trecand cu vederea sau neacordand suficient timp si atentie acelor lucruri necesare pentru a gestiona alte aspecte la fel de importante, ca in functionarea oricarei alte afaceri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu