duminică, 8 februarie 2015

Engleza este una dintre cele mai vorbite limbi

Desi dupa Mandarina este a doua limba de pe glob in ceea ce priveste numarul total de vorbitori, engleza este limba pe care o vei putea folosi cel mai des, avand in vedere ca este vorbita in mai multe tari decat orice alta limba. Asta inseamna ca limba engleza este limba care iti va oferi cel mai mare profit in urma eforturilor tale; la urma urmei, in afara de provocarea intelectuala, in cazul invatarii unor limbi pe care cu greu vei gasi unde sa le folosesti vreodata, nu prea merita sa consumi zeci sau sute de ore din timpul tau liber, efort si nu de putine ori bani.

La fel ca si Marea Britanie, mai exista inca 60 de tari, din totalul de 196, care au engleza ca limba lor oficiala:  Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Noua Zeelanda, asta pentru a numi doar cateva dintre ele. Este limba diplomatiei si limba oficiala a Uniunii Europene, Organizatiei Natiunilor Unite, NATO si Asociatiei Europene a Liberului Schimb, sa nu mai vorbim mai multe tari din Commonwealth. Mai mult de atat, limba engleza este a doua limba adoptata de obicei de locuitorii altor tari precum Norvegia, Suedia, Danemarca, Germania si Olanda. In total, aproximativ 1.5 miliarde de oameni din intreaga lume vorbesc limba engleza - si un alt miliard sunt in curs de invatare a acesteia chiar in acest moment. Vrei sa faci si tu parte dintre acestia?

Atunci trebuie sa stii ca engleza si english spoken course iti va deschide o multime de oportunitati. Chiar si in tarile in care engleza nu este o limba oficiala, este adesea folosita ca si limba nativa. Fiind capabil sa vorbesti limba engleza, iti va permite sa comunici eficient in numeroase tari, iar acest lucru deschide o multime de posibilitati pentru tine in ceea ce priveste locurile pe care le-ai putea alege intr-o zi sa-ti cauti de lucru. Asta ca sa nu mai vorbim de acele locuri ca si destinatie turistica. Nu va trebui sa va faceti griji cu privire la faptul ca te-ai putea rataci, atunci cand calatoresti intr-o tara vorbitoare de limba engleza, avand in vedere ca vei putea cu usurinta sa ceri indicatii, sa comanzi produse alimentare in magazine, iar sa discuti cu localnicii nu va mai fi o sursa de stres.

Mai mult de atat, in joburile care implica calatorii sau expunere internationala, cum ar fi industria aeronautica, turismul sau actoria, se foloseste engleza ca si limba oficiala, si multi angajatori din aceste sectoare vor solicita dovezi ale unui anumit nivel de competenta in limba engleza inainte ca ei sa ia in considerare angajarea ta. Acest lucru inseamna ca, daca poti vorbi in limba engleza, vei descoperi ca ai un numar mai mare de posibile joburi din care sa alegi, dupa ce ai terminat facultatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu